Tips om ekodesign

Vi har sammanställt några tips för att hjälpa dig att ta dina Ecdesign-presentationer till nästa nivå.

Provdesignerna är gjorda med den senaste betaversionen av Ecdesign 5.

Förbättra layouten

Om du tar dig tid att lägga till några intressanta inredningsdetaljer kan du verkligen ta dina Ecdesign-ritningar till en högre nivå. Här är ett exempel på en design av ett fitnesscenter på en skidort. Vi har lagt till några extra detaljer som exklusiva ljusarmaturer, ett foto av utsikten från skidbacken och även ett socialt område med två personer som spelar schack. Utrustningen finns naturligtvis med på bilderna, men vi valde att fokusera på människorna i rummet. Detta gjordes för att skapa ett socialt och inbjudande rum att träna i.

Använd anpassade lampor för att skapa det perfekta utseendet och känslan.

Ta dina presentationer till nästa nivå med de nya ljusalternativen i Ecdesign 5. Se hur antalet lampor (och användningen av färg) kan ändra utseendet på designen. I videon tog vi bort alla standardljus som automatiskt läggs till i en design. Sedan lade vi till fler och fler ljuskällor för att bygga upp designen som vi ville ha den. Se till att testa fliken LIGHTS i Ecdesign 5 och bli kreativ!

Var kreativ med väggarna

1. Väggar kan ibland dölja viktig information i din design. En enkel lösning är att sänka vägghöjden till nästan noll på vissa väggar. Detta är ett utmärkt sätt när du vill visa hela planlösningen i en enda bild.

Visa mer

Du kan lägga till flera kameravyer i Ecdesign 5. Det innebär att du kan göra flera ändringar i en konstruktion och alltid gå tillbaka till exakt samma position. Varför inte spara flera bilder som visar hur designen kan förändras med andra färg- och materialalternativ?

Föregående
Föregående

Några bra tips för Ecdesign 5

Nästa
Nästa

Designtips